Za medije /  Novice

Novice

13. maj 2011

S 1. Sončkovim tekom slovesno odprtje drugega dela Poslovne cone Komenda

Poslovna cona Komenda bo v naslednjih letih postala ena glavnih poslovnih središč v Sloveniji, saj se razprostira na skoraj 930.000 m² na odlični strateški lokaciji v bližini glavnega mesta Ljubljane. Prepoznavna bo tudi kot ena najbolj zelenih poslovnih con, ki bo s svojo privlačno zasnovo ter mednarodno prometno povezavo omogočala investitorjem hiter razvoj in uspešno poslovanje.
Prva faza cone je na 18 hektarih zaživela že leta 2004, v okviru druge faze izgradnje, ki meri 75 hektarov površin, pa so na 60 hektarih zemljišč v coni pravkar zaključili izgradnjo sodobne komunalne infrastrukture.
Slovesno odprtje drugega dela Poslovne cone Komenda bo potekalo v soboto, 14. maja 2011 in bo sovpadlo s praznovanjem občinskega praznika občine Komenda. Slovesnost se bo začela ob 16. uri s promocijskim 1. Sončkovim tekom po novoasfaltiranih cestah v coni, ki skupaj merijo kar 7 kilometrov.

V organizacijskem odboru, ki ga vodi župan Tomaž Drolec, so se odločili, da bodo za deklice in dečke do 9. razreda pripravili 600 metrov dolgo progo, za odrasle pa 3 kilometrsko progo. Slavnostni prerez traku bo potekal ob začetku teka osnovnošolcev, ki jih bo podjetje LIDL nagradilo s praktičnimi nagradami, najboljši tekmovalci med odraslimi pa bodo od organizatorja prejeli simbolična priznanja.

1. Sončkov tek so ob odprtju cone podprla podjetja RLS, VIP VIRANT, STARMAN, BIOTERA, DR KONEKT, ELTIMA IN IGOR JAGODIC.

Sončkov tek naj bi ob občinskem prazniku postal tudi tradicionalno vsakoletno tekmovanje.

<< nazaj